ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПодолу та центру Киева підвищать якість електропостачання

Подолу та центру Киева підвищать якість електропостачання

«Київенерго» має намір підвищити надійність електропостачання Подолу та центральної частини Києва. Зокрема, провести реконструкцію підстанції «Оленівська».

Впродовж 2013-2014 років ПАТ «Київенерго» планує інвестувати в підвищення надійності електропостачання Подолу та центральної частини Києва близько 200 млн грн, інформують у прес-службі компанії.

Зокрема, планується провести реконструкцію підстанції «Оленівська», яка була введена в експлуатацію ще у 1974 році. Сьогодні ця підстанція є основним джерелом електропостачання району Подолу та частково центральної частини Києва.

«Реконструкція підстанції зі збільшенням її класу напруги до 110 кВ та потужності з 22 до 56 МВт, дозволить забезпечити додаткове приєднання нових споживачів району Подолу та центральної частини столиці, підвищить надійність електропостачання споживачів, в тому числі нової лінії метро на житловий масив Троєщина», - зазначають у «Київенерго».

На підстанції планується повністю замінити силове обладнання, встановити два нових трансформатори, збільшивши їх потужність, замінити комплектний розподільчий пристрій, релейний захист та систему управління підстанції на базі сучасних мікропроцесорних пристроїв. Роботи з її реконструкції планується завершити у 2014 році.

«Реконструкція подільського енерговузла буде здійснюватись паралельно з модернізацією інших електричних підстанцій, які мають стратегічне значення для забезпечення енергетичних потреб столиці», - розповів генеральний директор «Київенерго» Олександр Фоменко.

Як повідомляла «Україна Комунальна», протягом поточного року компанія планує  спрямувати на технічне переоснащення теплоелектроцентралей №5 та №6, а також на модернізацію та реконструкцію електричних мереж і підстанцій різного класу напруги – 450 млн грн.

 
Коментарі (0)