ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПодорожчання газу спровокує зростання інфляції

Подорожчання газу спровокує зростання інфляції

Від Кабінету міністрів можна очікувати регулювання тарифів на тепло в умовах їх зростання.

 

Від Кабінету міністрів можна очікувати регулювання тарифів на тепло в умовах їх зростання.

Про це на прес-конференції в інформаційному агентстві ГолосUA розповів політичний і економічний аналітик, економічний експерт Growford Institute Валерій Клочок.

«Ще місяць тому надходили пропозиції для територіальних громад на рівні 16 тисяч + за 1000 кубометрів. Місцеві бюджети думають, де брати гроші, тому що ціна дуже висока. Один з найважливіших моментів - щодо формування тарифів, тому що тарифи будуть надалі визначати, яке бюджетна установа скільки має заплатити за тепло. Ці тарифи будуть встановлювати місцеві органи влади. Спиратися вони будуть на ту вартість газу, яка їм заявлена. Ми можемо очікувати підвищення тарифів за спожите тепло і вже електроенергію, але я не виключаю, що ці речі будуть зарегуліровиваться Кабінетом міністрів, а місцеві органи влади будуть намагатися не підвищувати градус. Ми стоїмо на порозі дуже цікаву історію », - сказав Валерій Клочок.

Експерт зазначив, що високі ціни на газ піднімуть вартість промислової продукції.

«Для промислового сектора знижок ніяких немає. Звичайно, певні обсяги були закуплені раніше, але газ як ціна товару буде закладений в ціну товару. У моєму розумінні, це спровокує певний інфляційний зростання », - зазначив Валерій Клочок.

Нагадаємо, через стрімке подорожчання газу Україна може втратити 0,2% зростання ВВП, а інфляція може прискоритися на 0,8%.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)