ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоПодорожчання проїзду у Києві піде під мораторій

Подорожчання проїзду у Києві піде під мораторій

Нардепи мають намір ввести мораторій на підвищення тарифів у громадському транспорті Києва до 2015 року. Мотивують тим, що транспортні комунальні підприємства і так прибуткові.

У Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про заборону підвищення цін на проїзд у міськтранспорті Києва. Його ініціаторами виступили депутати ВО «Батьківщина» Володимир Яворівський та Микола Катеринчук. Текст документа ще не опубліковано, але автори зазначають, що основна його теза - мораторій на підвищення тарифів до 2015 року, - повідомляє «Сьогодні».

Зокрема, Володимир Яворівський переконаний, що транспортні комунальні підприємства столиці прибуткові і вартість проїзду підвищуватися не має.

«Метро, наприклад, на рекламі тільки отримує більш мільярда гривень, а фіксує копійчаний прибуток», - заявляє пан Яворівський. Він зазначив, що при прийнятті держбюджету буде наполягати на відміні вилучень з Києва 50% прибуткового податку, що дозволить виплатити зарплати бюджетникам і приступити до будівництва метро на Троєщину.

У КМДА підвищення тарифів на проїзд до 3 грн в першу чергу пояснюють необхідністю виплачувати борги по зарплаті (водіям «Київпастрансу» заборгували за два останніх місяці). У Департаменті транспортної інфраструктури відзначають, що нинішня вартість проїзду 1,5 грн - економічно необґрунтованою.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з нового року у столиці може змінитися система оплати проїзду в метро і наземному громадському транспорті. Відповідний проект з новою тарифікацією вже направлено в Кабмін.

 
Коментарі (0)