ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПодорожчання проїзду в Києві до 8 гривень можуть відкласти

Подорожчання проїзду в Києві до 8 гривень можуть відкласти

Поки не запроваджено єдиний квиток, тарифи повинні залишатися колишніми, кажуть у Київраді

Поки не запроваджено єдиний квиток, тарифи повинні залишатися колишніми, кажуть у Київраді

Підвищення вартості проїзду до 8 грн в громадському комунальному транспорті з 14 липня можуть відстрочити. У середу на засіданні комісії Київради з питань транспорту проголосували за проект рішення про заборону підвищення тарифів до впровадження єдиного квитка і проведенні незалежного публічного аудиту "Київського метрополітену" і "Київпастрансу".

"Поки не запроваджено єдиний квиток, тарифи повинні залишатися колишніми. За цей час необхідно провести аудит, що дасть розуміння реальних витрат на метро і наземний транспорт", - пояснив автор проекту рішення депутат Київради Юрій Сиротюк.

Проект рішення повинна також розглянути бюджетна комісія. Якщо його підтримають, документ буде переданий на голосування до Київради.

Нагадаємо, у вівторок, 12 червня, працівники КП "Київпастранс" спільно з Національною поліцією провели першу перевірку пасажирів наземного громадського транспорту на наявність проїзних квитків і діючих документів, що дають право на безквитковий проїзд.

Як повідомлялося раніше, за перший місяць 2018 року контролери оштрафували за безквитковий проїзд в міськтранспорту більше 2,5 тис. Пасажирів, майже на 1 тисячу менше, ніж у минулому році. Втім, кількість спійманих "зайців" за останні кілька років зростає: якщо в 2015 році таких було 14 тисяч, то за 2017 рік впіймали понад 42 тисяч "зайців".

 

 
Коментарі (0)