ГоловнаГоловнеТранспортПодорожчання «Укрзалізниці» буде маловідчутним

Подорожчання «Укрзалізниці» буде маловідчутним

В «Укрзалізниці» запевняють, що пересічні громадяни не відчують суттєвого подорожчання на проїзд у залізничному транспорті, яке встановлюється з 1 жовтня поточного року.

Пасажири практично не відчують подорожчання вартості проїзду у залізничному транспорті з 1 жовтня 2013 року, адже набуває чинності понижуючий календарний коефіцієнт. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

У Державній адміністрації залізничного транспорту пояснили, що понижуючий календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду у пасажирських поїздах - 0,93, а нині, у вересні, діє коефіцієнт 1,02.

Відповідно, вартість проїзду у купейному вагоні поїзда №91 Київ-Львів (коефіцієнт по днях тижня - 1) з першого жовтня зросте на 53 коп. та становитиме 209,02 грн. У вересні вона становила 208,49 грн. У плацкартному вагоні даного поїзда з 1 жовтня підвищення становитиме 23 коп. - вартість проїзду зросте до 105,03 грн. У вересні ціна квитка на проїзд в аналогічному вагоні становила 104,80 грн.

У купейному вагоні поїзда №12 Київ-Сімферополь вартість проїзду з 1 жовтня зросте на 84 коп. У купейному вагоні поїзда №13 Київ-Львів вартість проїзду зросте на 29 коп., у плацкартному вагоні на 17 коп.

Нагадаємо, відповідно до наказів Міністерства інфраструктури від 19.06.2013 №413 та №414 змінюється тарифи на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому та міжнародному сполученнях.

Перший етап підвищення вартості проїзду залізничним транспортом відбувся 10 липня, другий етап – з 1 жовтня. Тарифи на проїзд у поїздах Інтерсіті+, вагонах СВ пасажирських поїздів, у приміських поїздах залишаються незмінними.

 
Коментарі (0)