ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЦиркуляційні насоси для опалення: характеристики

Циркуляційні насоси для опалення: характеристики

Хочете підтримувати рівномірну температуру в опалювальній системі восени і навесні та не переплачувати за комунальні послуги

Хочете підтримувати рівномірну температуру в опалювальній системі восени і навесні та не переплачувати за комунальні послуги? Обладнайте систему опалення свого будинку циркуляційним насосом для опалення. Ніколи не чули про таке обладнання? Тоді мерщій розбиратися із загальними характеристиками, специфікою роботи та призначенням таких агрегатів.

Придбати все необхідне для обладнання системи опалення можна на сайті https://skvagina.com.ua/otoplenie/tsirkuljatsionnye-nasosy/. Тут представлене сучасне обладнання для водопостачання та опалення, яке дає змогу не лише забезпечити комфортний мікроклімат у будинку, а й значно зекономити на оплаті комунальних послуг.

Призначення та різновиди циркуляційних насосів

Обираючи такий насос, зверніть увагу на продукцію польського бренда Optima за посиланням https://skvagina.com.ua/otoplenie/tsirkuljatsionnye-nasosy/tsirkuljatsionnye-nasosy-optima-polsha. Вона вирізняється високою якістю та доступними цінами. Основне призначення таких електронасосів — це забезпечення:

  • примусового руху води в опалювальній системі у замкнутому контурі;

  • примусової рециркуляції;

  • мінімізації енерговитрат;

  • підвищення ККД опалення.

Тобто за допомогою цієї основної складової системи гарячого водопостачання підвищується продуктивність системи опалення. За своєю будовою такі пристрої схожі на звичайні дренажні насоси (складаються з корпуса, вала двигуна, ротора тощо). Перед тим як придбати насос, варто розібратися з його різновидами: є насоси «мокрого» і «сухого» типу. Це досить промовисті назви, які узагальнюють головну відмінність цих моделей.

«Мокрий» ротор передбачає оптимальне використання потужності двигуна безпосередньо у воді, яку потрібно перекачувати. У такому разі вода є і охолоджувачем двигуна. ККД таких агрегатів, на думку фахівців, становить приблизно 50 %. До переваг моделей «мокрого» типу можна віднести можливість самовидалення повітря після пуску (якщо передбачено моделлю). «Мокрі» моделі монтують чітко в горизонтальному положенні як на зворотному трубопроводі, так і на трубопроводі, що подає воду.

У моделях «сухого» типу двигун не стикається з водою. Це дуже потужні, продуктивні, максимально зносостійкі моделі. Однак варто зауважити, що в них є один суттєвий недолік: вони дуже шумні. Тому їх рекомендують встановлювати в окремих приміщеннях з урахуванням розташування всмоктувального патрубка (вертикально, горизонтально, блочно).

 

 

 

 
Коментарі (0)