ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПогодні «звірства» змусили комунальників попрацювати

Погодні «звірства» змусили комунальників попрацювати

Негода понівечила системи життєзабезпечення та дорожню інфраструктуру більше 1 тис.українських населених пунктів. Комунальники та дорожники долають наслідки, а рятувальники намагаються діяти на упередження.
Наразі відновлено рух до 782 населених пунктів 13 регіонів, відзвітував о роботі комунальних служб Віце-прем’єр міністр Олександр Вілкул. За словами посадовця, за останню добу відновлено рух автомобільного транспорту до 197 населених пунктів, до яких проїзд було заблоковано та до 300 населених пунктів, де було ускладнено рух транспорту. Зокрема, вже забезпечено рух транспорту на дорогах місцевого та державного значення Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Рівненської та Хмельницької областей.
 
Втім, досі залишається заблокованим в’їзд до 14 населених пунктів у Донецькій та Одеській областях та ускладнено рух транспорту до 33 населених пунктів у Волинській, Одеській, Тернопільській  та Чернівецькій областях. Також продовжуються рятувальні роботи з вилучення автомобілів із снігових заметів. З початку морозів рятувальники та дорожники врятували із снігової пастки близько 6 тис. автомобілів, в яких знаходилося понад 11,5 тис людей. 
 
Загалом у регіонах було розгорнуто понад 5,3 тис. пунктів обігріву, у тому числі, кунги – мобільні пункти обігріву. Також працює 1,16 тис. бригад соціальних патрулів, до яких входять рятувальники, медики та волонтери. Завдання патрулів надавати людям допомогу і в разі потреби доправляти до пунктів обігріву або медичні установи. З початку холодів по всій Україні вже надано допомогу та врятовано від переохолодження майже 59 тис. людей. Також рятувальники здійснюють патрулювання віддалених населених пунктів за допомогою снігоходів. Зокрема, жителям Радехівського та Сокальського районів Львівської області надається допомога населенню у доставці продуктів харчування та підвезення медичних працівників до хворих. На складних ділянках шляхів працює 3 мобільні оперативні групи ГУ ДСНС України у Львівській області та 7 оперативних груп підрозділів області.
 
Окрім цього відновлене електропостачання ще в 34 населених пунктах, повністю відновлено електропостачання в Криму. Наразі у посиленому цілодобовому режимі тривають ремонтно-відновлювальні роботи у 68 населених пунктах 3-х областей – Одеської, Миколаївської та Херсонської. До відновлення електропостачання залучено 218 бригад обленерго, до яких входять 114 працівників та 410 одиниць техніки.
 
Нагадаємо, з початку сильних морозів повернуто електропостачання до 1537 населених пунктів. Загалом внаслідок погіршення погодних умов – сильного морозу до мінус 33 градусів вночі, сильного вітру до 30 м/сек, хуртовинамибуло знеструмлене 1605 населених пунктів у 17 областях. 
 
Коментарі (0)