ГоловнаНовини ЖКГТранспортПоїзд «5 столиць» може поїхати вже навесні

Поїзд «5 столиць» може поїхати вже навесні

До чотирьох столиць поїзда №31/32 вже цієї весни може приєднається і п’ята – Таллінн.
До чотирьох столиць поїзда №31/32 вже цієї весни може приєднається і п’ята – Таллінн. Рішення щодо цього вироблені після переговорів представників залізниць України, Литви та Естонії, які днями пройшли в Києві, про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.
 
З 30 січня цього року збільшено періодичність його курсування. Так, замість одного разу на тиждень тепер поїзд курсує раз на чотири дні.
 
Наразі Укрзалізниця, Естонська залізниця та залізниці, через які проходить маршрут цього міжнародного поїзда, вийшли на фінальну стадію переговорів.
 
Як зазначали раніше представники Естонської залізниці, продовження лінії поїзда чотирьох столиць до Таллінна стане в пригоді клієнтам, зокрема і українським пасажирам, котрі подорожують, зокрема, до скандинавських країн. У перспективі вона прислужиться пасажирам, які планують подорожі швидкісною залізничною магістраллю Rail Baltica, що наразі будується.

Нагадаємо, що поїзд № 31/32 Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига почав курсувати з 28 вересня 2018 року. Наразі в складі поїзда курсує 10 вагонів, з них 9 купе та 1 вагон класу люкс, у 6-ому вагоні купе діляться на чоловічі та жіночі.  

 
Коментарі (0)