ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняПоїзди спрямують до аеропорту

Поїзди спрямують до аеропорту

Залізничне полотно для швидкісної електрички від Центрального залізничного вокзалу Києва до аеропорту «Бориспіль» почнуть прокладати вже в осені

Залізничне полотно для швидкісної електрички від Центрального залізничного вокзалу Києва до аеропорту «Бориспіль» почнуть прокладати вже в осені. «У жовтні плануємо розпочати роботи. Вже все узгоджено з інвестором, розробляється проектна документація», - сказав керівник проекту «Повітряний експрес» Сергій Михальчук.

Планується завершити будівництво через 18 місяців - у 2014 році. Довжина маршруту - 37,4 км, з них 16 км в сторону аеропорту «Бориспіль» доведеться добудовувати. Вкладену інвестором суму - 372 млн дол - потрібно буде віддати через 15 років. Саме на такий термін експортно-імпортний банк Китаю дає Україні кредит. У Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами розраховують, що швидкісна електричка окупиться через 8-10 років.

Після завершення робіт весь маршрут можна буде промчати за півгодини і 40-60 грн. «В аеропорту Бориспіль посадкова станція буде знаходитися біля терміналу D. Звідти ж пасажири зможуть по тунелю пройти в термінал. На вокзалі станція швидкісної електрички буде знаходитися біля 14-го шляху», - уточнив пан Михальчук.


На всьому шляху буде тільки одна проміжна зупинка - на Лівому березі. «Ми трохи модернізували проект. Він буде включати в себе не тільки будівництво швидкісних шляхів, а й проекти інфраструктури - парковки, офісні центри, об'єкти сфери обслуговування на кінцевих точках руху », - сказав глава Госінвестагентства Владислав Каськів.
 

Джерело: "Сегодня"

 
Коментарі (0)