ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Показник підключення житлового сектору до тепла майже 100%

Показник підключення житлового сектору до тепла майже 100%

Показник підключення житлових будинків, дитсадків та медустанов до теплопостачання по Україні становить майже 100%. Є лише точкові проблеми, зокрема у місті Світловодськ Кіровоградської області.
Показник підключення житлових будинків, дитсадків та медзакладів до теплопостачання по Україні складає майже 100%. За інформацією обласних адміністрацій, повністю завершили процес підключення об‘єктів у 21 регіоні. 
 
Наразі є лише точкові проблеми, зокрема, у місті Світловодськ Кіровоградської області, які наразі вирішуються, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
«По Україні досягнуто майже 100%-ого підключення опалення у житловому секторі. У трьох регіонах залишився ряд об’єктів, у яких триває процес подачі тепла. Йдеться про Київську, Кіровоградську, Рівненську області та місто Київ. Проблемною є ситуація у Світловодську. За дорученням Міністра Олексія Чернишова, минулої п’ятниці я відвідала регіон, аби разом з місцевою владою розібратися у ситуації. Відтак у місті працюють всі котельні та ТКЕ, втім, є проблеми  з комунікаціями, які застаріли та потребують ремонту. Спостерігаються прориви на теплотрасі. Наразі обласна влада надала додаткову техніку місту задля термінового усунення аварійних ситуацій. Залишилося підключити до тепла 15 будинків у місті. Очільник Світловодську разом із обласною владою мають доручення протягом двох діб розв’язати питання ліквідації аварій та терміново забезпечити теплопостачанням решту будівель», — говориться у повідомлені. 
 

Нагадаємо, представники теплопостачальних підприємств заявляють, що замість обіцяної керівництвом держави компенсації в тарифах за минулий опалювальний сезон та достатніх обсягів газу для потреб населення, тепловики зіштовхнулися з масовими перевірками та дефіцитом газу, а місцеві бюджети — з гострою потребою дофінансування теплопостачання. 

 
Коментарі (0)