ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГПокрокова інструкція оформлення субсидії онлайн

Покрокова інструкція оформлення субсидії онлайн

З розвитком технологій і продовженням карантину держава спростила отримання субсидій. Щоб подати заяву на отримання субсидії та пільг можна використовувати платформу "Дія", через сайт Мінсоцполітики або відправити документи поштою
З розвитком технологій і продовженням карантину держава спростила отримання субсидій. Щоб подати заяву на отримання субсидії та пільг можна використовувати платформу "Дія", через сайт Мінсоцполітики або відправити документи поштою, через те, що управління соціального захисту припинили особисте приймання громадян.
 
Спрощена система отримання субсидій буде діяти для тих, хто подасть заявку в цьому році. Субсидію зможуть отримати:
  • тимчасово безробітні;
  • громадяни, які доглядають за особами з інвалідністю;
  • жителі України, родичі яких на час виїхали за кордон.
Право на отримання субсидії мають сім'ї, в яких оплата за комуналку вище прийнятого Урядом показника для обов'язкового платежу. Громадянам, які вже отримують субсидію, не потрібно подавати заявку, через те, що для них в новому році нічого не зміниться.
 
Для оформлення субсидії через сайт Міністерства социальної політики потрібно виконати наступні кроки:
 
1. Зайти на сайт Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/ ) у рубрику «Е-Сервіси»
 
2. У рубриці «Е-Сервіси» обираємо «Субсидії»
 
3. Вас автоматично переводить на сайт (https://subsidii.mlsp.gov.ua), де потрібно заповнити форму, а саме обрати 1 з трьох способів реєстрації.
 
На стартовій сторінці Системи надання послуги попередньої реєстрації документів про призначення житлової субсидії, Заявнику пропонується обрати один з варіантів реєстрації/входу.
 
Крок 1
 
для збільшення натисніть на картинку
 
У разі обрання «реєстрація або вхід з ідентифікацією електронним цифровим підписом» та «реєстрація або вхід з ідентифікацією BankID», подання та підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді без необхідності особистого відвідування управління соціального захисту.
 
У разі обрання «реєстрація або вхід за адресою електронної пошти» зазначено, що необхідно подати документи у паперовій формі (після заповнення форми на сайті вам прийде ПДФ-версія документу, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести у орган соціального захисту).
 
Крок 2
 
Після успішного входу в систему буде здійснено перехід  до заповнення електронних форм:
 
- Заяви про призначення та надання у грошовій формі через (зазначається відділення банку),
 
- Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії 
 
 
для збільшення натисніть на картинку
 
для збільшення натисніть на картинку
 
 Крок 3
 
Після заповнення всіх необхідних реквізитів необхідно перевірити  та підтвердити правильність внесених даних, та подати документ.
 
Результат
 
В результаті на електронну адресу надійде повідомлення:
 
1)   вашу електронну заяву на призначення житлової субсидії було успішно зареєстровано. Її номер – 1111111111111.
 
Про всяк випадок збережіть його.
 
2)   Розглядатиме заяву саме той орган соціального захисту населення, який ви зазначили при заповненні електронної форми.
 
3)   У разі, якщо ви не використовували електронного цифрового підпису, вам доведеться особисто звернутися до органу соціального захисту населення, аби власноруч підписати документи.
 
4)   Найближчим часом наші співробітники зв’яжуться з вами, аби узгодити дату і час вашого візиту.
 
5)   До цього листа також додані копії поданих вами документів.
 
Наразі в Україні житлову субсидію отримує понад 3,1 млн домогосподарств, при цьому середній розмір нарахувань їм за місяць становить близько 1633 гривень.
 
Крім цього, майже 1,8 млн сімей користується пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг і мають знижку від 25 до 100% залежно від категорії пільговика.

Программы Work and Travel относительно новые, поэтому познакомьтесь с ней поближе, прежде чем воспользоваться. Work and Travel USA - это программа культурного обмена студентами, которая позволяет студентам со всего мира оставаться в Америке в летние месяцы и вместе со студентами из США и студентами из других стран мира работать сезонными работами у различных работодателей по всей Америке.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Січня 2021 p. 22:56
Імпортна електронна техніка і імпортні комп"ютерні технології дозволяють подати заяву на субсидію через інтернет. ---------------------- Але реальної субсидії немає. Субсидії були відмінені ще у 2018 році нерозумним Порошенком. Дивно, що олігарх, у якого хватало нахабства і хитрості прихватизувати пострадянські підприємства, так перед президентськими виборами сам свій рейтинг понизив - що й визначило результат виборів.