ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПоліція розслідує корупційні схемми в КМДА при відновленні будівель Києва

Поліція розслідує корупційні схемми в КМДА при відновленні будівель Києва

Відновленням будівель в столиці, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів, досі фактично завідує заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп

 

Відновленням будівель в столиці, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів, досі фактично завідує заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп. З ним пов’язані численні корупційні скандали, найсвіжіші з яких стосуються саме реконструкції об’єктів, що зазнали пошкоджень ракетних обстрілів у 2022 році. 

Про це йдеться у сюжеті на YouTube-каналі KВ, зробленого на основі кримінального провадження №12022100000000595, яке було відкрито Головним управлінням Нацполіції Києва ще 10 серпня 2022 року.

Згідно матеріалів,  2022 році ремонтні роботи проводились, зокрема, у 4 закладах освіти Оболонського району (школи №168, №256, №4 та санаторна школа-інтернат №21), а також у двох багатоквартирних будинках за адресами вул.Соломії Крушельницької, 3-А та вул.Чорнобильській, 9-А. Загальна вартість проведення робіт на цих об’єктах склала близько 187 млн гривень. На відновлення цих будівель звернули увагу правоохоронці.

Відновлення пошкоджених об’єктів здійснювалось на замовлення компанії “Житлобудінвест-УКБ”, екс-керівником якої є заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп. В ході розслідування правоохоронці встановили, що до актів виконаних робіт були внесені недостовірні відомості – тобто обсяг робіт був завищений, а надлишок коштів – ймовірно був привласнений. 

Слідчі дійшли висновку, що в окремих випадках вартість проведення робіт була у 2,5 рази більша за реальні потреби. За інформацією правоохоронців, це відбувалося за попередньою змовою між замовником та виконавцем робіт.

В’ячеслав Непоп досі залишається на своїй посаді, а отже – залишається і ймовірність повторення таких скандалів вже на інших об’єктах. 

Нагадаємо, слідчі Нацполіції розслідують факти можливого привласнення коштів при відновленні столичних будівель, які було пошкоджено минулого року в результаті російських ракетних обстрілів. Попередньо мова йде про такі зловживання під час здійснення ремонтів чотирьох шкіл Оболонського району та двох багатоквартирних будинків (на вул. Чорнобильській, 9-А та вул. Соломії Крушельницької, 3-А), на які було витрачено близько 187 млн гривень. На думку слідства, фінансові ресурси розкрадалися за вже звичними схемами, зокрема – через завищення обсягів робіт (в деяких випадках – у 2,5 рази). Наразі жодна з посадових осіб компаній-підрядників (таких нараховується п'ять) чи замовників робіт (управління освіти Оболонської РДА та КП “Житлоінвестбуд-УКБ”) ще не отримала підозру від правоохоронців. Втім, це може бути зроблено після встановлення точної суми збитків. Також цілком ймовірно, що до переліку “розпильних проєктів” увійдуть й інші постраждалі заклади та житлові багатоповерхівки, адже в минулому році столична влада планувала витратити на їхні ремонти більше 1 млрд гривень.

 

 

 
Коментарі (0)