ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПолігон в Харкові можуть добудувати за місяць

Полігон в Харкові можуть добудувати за місяць

Дергачівський полігон, що у Харкові, добудують приблизно через місяць. Однак, точні строки залежатимуть від фінансування проекту. Зараз на території другого етапу другої черги полігону повністю виритий котлован.

Будівництво другого етапу другої черги Дергачівського полігону можуть завершити через місяць. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Харківської міськради.

«За інформацією підрядника, який займається будівництвом полігону, робіт залишилося фактично на місяць. Наскільки швидко завершиться будівництво, залежатиме від його фінансування. На найближчій сесії міської ради на ці цілі планується виділити близько 5 мільйонів гривень. Зараз на території другого етапу другої черги полігону повністю виритий котлован, майже на половині площі цієї ділянки покладена плівка», – проінформував директор КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» Микола Скляров

У прес-службі зазначили, що Дергачівський полігон розширять на 2,5 га. У січні 2012 року ввели в експлуатацію перший етап другої черги на 3,5 га. Зараз ця територія заповнена сміттям майже повністю. Обсяги захоронення сміття безпосередньо на полігоні зменшаться після того, як там буде побудований сміттєпереробний комплекс.
 
Нагадаємо, перша черга Дергачівського полігону була введена в експлуатацію в 2005 році.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», відходів, які накопичилися в Україні, вистачить на 10 років безперервної роботи сміттєспалювального заводу. Вирішити проблему зі сміттям допоможе лише його сортування і введення зеленого тарифу на сміттєспалювання.
 
Коментарі (0)