ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПоловина водіїв Києва сприяє корупції на парковках

Половина водіїв Києва сприяє корупції на парковках

У КП «Київтранспарксервіс» заявили, що кожен другий водій сприяє зловживанням на парковках через те, що не бере чек та талон, які підтверджують сплату послуги.

Майже половина столичних водіїв під час паркування не беруть чек та талон, які підтверджують сплату послуги. Про це повідомили у відділі контролю якості комунального підприємства. «Київтранспарксервіс». Такі дії стимулюють зловживання зі сторони паркувальників.

Як зазначають у комунальному підприємстві, співробітники відділу здійснюють щоденний моніторинг роботи контролерів на паркувальних майданчиках. Постійно наголошують паркувальникам про необхідність видавати фіскальний чек та талон. Проте, майже половина водіїв за власним бажанням дають паркувальникам готівку, навіть там, де є паркомати, не вимагаючи жодних документів, які підтверджують сплату. Тобто в таких випадках, водії самі стимулюють зловживання та обіг «сірої» готівки на парковках.

У «Київтранспарксервісі» зазначають: ефективна боротьба з фінансовими махінаціями у системі паркування можлива за умови відповідальності обох сторін. Наразі підприємство будує систему, коли людський фактор буде зведено до мінімуму. І водій матиме змогу користуватися паркоматами на всіх без винятку парковках або ж сплачувати за послугу за допомогою мобільного телефону.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», сьогодні та у неділю станція метро «Майдан Незалежності» та один з виходів станції «Хрещатик» будуть зачинені на вихід. Це пов’язано з проведенням заходів до річниці Революції Гідності.

 
Коментарі (0)