ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПоловину палива в ПСГ зможуть закачати приватні компанії

Половину палива в ПСГ зможуть закачати приватні компанії

НАК «Нафтогаз України» почала переговори з приватними видобувними компаніями про закачування газу в ПСГ. На підприємстві розраховують, що вони будуть набирати в сховища 50% палива.

НАК «Нафтогаз України» пропонує приватним газодобувним компаніям почати закачування 50% палива в ПСГ з серпня цього року. Про це йшлося на зустрічі голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва з представниками приватних газодобувних компаній, повідомляє прес-служба НАКу.

«У ході зустрічі було обговорено пропозицію «Нафтогазу» по закачуванню, починаючи з серпня 2014 року, 50% газу, що добувається компаніями-учасниками зустрічі, в підземні газові сховища з правом його відбору, починаючи з січня 2015 року», - йдеться в повідомленні.

Згідно з пропозицією «Нафтогазу», весь закачаний в ПСГ газ залишиться власністю видобувача, а НАК буде сприяти своєчасному відбору газу в заявлених обсягах.
 
Сторони також обговорили поточні проблеми видобувних компаній та економічні компенсатори для учасників ринку. Представники компаній домовилися про створення робочої групи для узагальнення пропозицій. Детальне обговорення буде продовжено під час наступних зустрічей.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в рамках комплексних реформ енергетичного сектора, функції головного оператора всієї газотранспортної системи України «Укртрансгазу» хочуть розділити на дві компанії - «Магістральні газопроводи України» і «Підземні газові сховища України».
 
Коментарі (0)