ГоловнаКоментаріГазопостачання«Укртрансгаз» «розіб'ють» на частини

«Укртрансгаз» «розіб'ють» на частини

У рамках комплексних реформ енергетичного сектора, функції головного оператора всієї газотранспортної системи України «Укртрансгазу» хочуть розділити на дві компанії - «Магістральні газопроводи України» і «Підземні газові сховища України».

Створення двох компаній-операторів ГТС і ПСГ - «Магістральні газопроводи України» і «Підземні газові сховища України» - є частиною комплексної реформи нафтогазового ринку України. Оператори будуть займатися окремо транспортуванням і зберіганням газу. Про це заявив радник голови правління «Нафтогазу України» Юрій Вітренко, передає «Дзеркало Тижня».

За його словами, розділення є частиною комплексної реформи: «З цієї програми не можна просто вихоплювати окремі сегменти - порушиться логіка процесу».
 
«Якщо в якомусь сегменті ми не підвищили ціни, в іншому не погодили корпоративні права, у третьому не розділили функції транспортування та постачання і т.д., то нема чого було затівати реформу», - зазначив він.
 
 
Радник голови правління «Нафтогазу» додав, що в найближчій перспективі передбачається, що «Укртрансгаз» буде орендувати транспортні потужності і потужності для зберігання газу у створюваних ПАТ «Магістральні газопроводи України» та ПАТ «Підземні газові сховища України».
 
«Але для розуміння пропонованої реформи всього газового ринку треба розділяти функції, юридичні і фінансові структури», - підкреслив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Служба безпеки України викрила привласнення і розтрату державних коштів у розмірі 1,8 млрд грн службовими особами ПАТ «Укртрансгаз» і ряду комерційних структур у період з 2010 по 2013 роки.
 
Додамо, ПАТ «Укртрансгаз» - головний оператор всієї газотранспортної системи України. До його складу входить 18 структурних підрозділів на правах філій, виробничі об'єкти яких знаходяться у всіх областях України.
 
Коментарі (0)