ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПольща «годує» Україну газовими обіцянками

Польща «годує» Україну газовими обіцянками

Польша обіцяє відновити реверсивні поставки газу в Україну. Станеться це сьогодні. Україна буде отримувати раніше обговорені обсяги газу.

Польща сьогодні відновить поставки газу в Україну з Європейського Союзу, припинені в середу, 10 вересня, через обмеження у поставках російського газу в країну. Про це свідчать дані оператора польської газотранспортної системи Gaz System, - повідомляє «УНІАН».

Компанія планує прокачати близько 3,8 млн кубометрів газу, що відповідає тим обсягам, які поставлялися до припинення поставок.

Зазначимо, вчора глава Gaz System заявив, що компанія очікує за підсумками 11 вересня збільшення поставок російського газу більш ніж на 30%, що, за його словами, дозволить відновити прокачування газу в Україну.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 10 вересня польська PGNIG, яка займається імпортом газу в Польщу, заявила про те, що «Газпром» поставляє їй з початку тижня менше газу, ніж вона замовляє, і не пояснює причин такого рішення. 10 вересня компанія недоотримала 45% замовленого палива після дефіциту в 24% і 20% відповідно за два попередні дні. Через це Gaz-System змушена була припинити постачання газу з Європейського союзу в Україну.

 
Коментарі (0)