ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПольща назвала причину зупинки постачання газу до України

Польща назвала причину зупинки постачання газу до України

У Польщі пояснили причину зупинки постачання газу до України. Кажуть – від німецької компанії, яка реалізовує ці поставки,з 1 січня немає заявок.

Оператор польської газотранспортної системи державна компанія Gaz System пояснює призупинення поставок газу до України через Польщу з 1 січня поточного року відсутністю заявок від німецької компанії RWE Supply&Trading, що реалізовувала ці поставки. Про це повідомила прес-секретар Gaz System Малгожата Полковська, пише «УНІАН».

«Поставки газу через Польщу у напрямку України не реалізується, оскільки клієнт не замовляє послуги транспорту. Це рішення клієнта», - зазначила вона.
 
Пані Полковська  заявила, що згідно з підписаним контрактом постачальник за добу до планованих поставок повинен поінформувати про обсяги, які він хоче прокачати, але з початку цього року німецька компанія цього не робить.
 
«З технічної точки зору ми готові до відновлення поставок у будь-який момент», - сказала прес-секретар.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», підприємства збільшують заборгованість перед «Нафтогазом» за спожите паливо. Загальний борг компаній перед НАКом зріс майже на 40%.
 
Коментарі (0)