ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПольща не отримала заявок на постачання газу в Україну

Польща не отримала заявок на постачання газу в Україну

Україна неодноразово наголошувала на необхідності налагодження реверсних поставок газу з Європи, в тому числі і Польщі, однак польські газопостачальники стверджують, що поки не отримували відповідних заявок.

Польська державна компанія «Gaz-System», яка керує газотранспортною системою країни, поки не отримувала заявок на поставки газу в Україну з Європи через територію Польщі на квітень і другий квартал 2014 року. Про це пише «УНІАН» з посиланням на відповідь прес-служби компанії за відповідним запитом.

Зокрема, у компанії пояснюють, що право постачати газ через пункт пропуску Хермановіце - єдиний, через який можливі фізичні поставки газу в Україну - можна отримати лише шляхом участі в аукціоні.

«В аукціонах, які відбулися 3 березня (постачання у квітні-червні 2014 року), а також 17 березня (поставки у квітні) не було заявок на використання цього пункту», - зазначають у Gaz-System.

Зауважимо, як повідомляла «Україна Комунальна», минулого тижня Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан звернувся в листі до комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Оттінгера з проханням негайно взятися за організацію реверсного постачання блакитного палива в Україну з Європи. Підгрунтям для цієї спонуки стали побоювання щодо повного припинення поставок російського газу.

«Головним інструментом, який може відвернути таку загрозу, є організація постачання природного газу з території Євросоюзу, зокрема з Польщі, Угорщини, та Словаччини до України...» - наголошував посадовець.

 
Коментарі (0)