ГоловнаКоментаріГазопостачанняПольський прем’єр: «Північний потік-2» є політичним проектом, який загрожує Європі

Польський прем’єр: «Північний потік-2» є політичним проектом, який загрожує Європі

Газопровід «Північний потік-2» є політичним проектом, який загрожує стабільності на європейському континенті.

Про це заявила глава польського уряду Беата Шидло під час прес-конференції за результатами зустрічі глав урядів країн Балтії і Польщі у Талліні, повідомляє Укрінформ з посиланням на агентство РАР.

«Північний потік-2» - це політичний проект і Польща це рішуче підкреслює під час переговорів в ЄС. В Європі є багато країн, які думають схожим чином: «Північний потік-2» є інвестицією, яка загрожує стабільності в Європі»,- підкреслила Шидло.

Вона наголосила, що ключову роль в цьому питанні мають відіграти Німеччина і Єврокомісія. 

«Польща апелює, щоб Єврокомісія зайняла позицію і розпочала застосовувати норми європейського законодавства щодо цієї інвестиції, аби правила, яким підлягають усі в Європі, застосовувалися також і щодо "Північного потоку-2»,- підкреслила голова Ради міністрів РП.

Шидло наголосила, що спільно з главами урядів країн Балтії узгоджено, що чотири країни «дотримуватимуться позиції: «Північний потік-2» не є безпечною інвестицією для регіону».

«Ми повинні зробити усе, щоб Єврокомісія виконала своє завдання і просто застосувала норми європейського законодавства (до «Північого потоку-2» - ред.)»,- підкреслила Шидло.

Раніше Беата Шидло також заявила, що Польща не погодиться на будівництво «Північного потоку-2».

Нагадаємо, раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що проект «Північний потік-2» не отримає фінансування з боку Єврокомісії.

Єврокомісія хоче знизити залежність від Росії, яка постачає близько третини енергоресурсів.

В ЄК вже заявили, що розширення «Північного потоку» ретельно перевірять на відповідність законодавству і що його пріоритетом є диверсифікація постачальників зі збереження за Україною статусу транзитної країни.

 

 
Коментарі (0)