ГоловнаНовини ЖКГТранспортПолтавські автостанції на межі «виживання»

Полтавські автостанції на межі «виживання»

У Полтавській області автостанції на межі банкрутства. Основними причинами нелегкого фінансового становища є зниження пасажиропотоку та нелегальні перевізники.

У Полтавській області витрати автостанцій не сумісні з їхнім існуванням. Основна причина – зменшення пасажиропотоку. Про це на прес-конференції заявив директор Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Марчишинець, передають «Новини Полтащини».

Наразі у регіону функціонують 36 автостанцій, витрати яких постійно зростають.

«Першочерговим завданням на перспективу є існування цих автостанцій, адже їх функціонування пов`язане зі збереженням всієї транспортної інфраструктури області і пасажирськими перевезеннями в районах», – сказав Сергій Марчишинець.

Крім цього, ще однією причиною збитковості автостанцій, чиновник називає нелегальні перевезення, що також негативно впливають на фінансове становище державних перевізників.

«Загроза нерегулярних перевезень полягає у тому, що вони виведені за рамки офіційних правил гри. Більшість з них, порушуючи закон, працюють за нестандартними правилами. Відбувається приховування реальних доходів. Ми маємо ефект принципу доміно: ті елементи транспортної інфраструктури, які покликані якісно обслуговувати, знаходяться на межі знищення. Це стосується автостанцій», – сказав пан Марчишинець.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Одеській області перекрито для руху транспорту кілька доріг. Це пов’язано з погіршенням погодних умов у регіоні, де наразі працюють робочі групи штабу з ліквідації НС зимового періоду.

 
Коментарі (0)