ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПолтавські тепловики спільно з NEFCO модернізують найбільшу у місті котельню

Полтавські тепловики спільно з NEFCO модернізують найбільшу у місті котельню

Реалізація проєкту «DemoUkrainaDH у місті Полтава» дозволить знизити обсяги споживання природного газу на майже 2,7 млн куб. м на рік
Підприємство ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго», Полтавська обласна рада та Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) в Україні, підписали кредитну угоду з реалізації інвестиційного проєкту «DemoUkrainaDH у місті Полтава» з часткової модернізації найбільшої у місті  котельні, про це повідомила пресслужба підприємства.
 
Реалізацію проєкту планується завершити до кінця 2021 року. 
 
"Це другий спільний проєкт полтавських теплоенергетиків та Північної екологічної фінансової корпорації. Реалізація проєкту «DemoUkrainaDH у місті Полтава» дозволить знизити обсяги споживання природного газу на майже 2,7 млн куб. м на рік, та на 5 тис. тонн на рік зменшити викиди озоноруйнівних речовин СО2 у повітря", - говориться у повідомлені.
 
Загальна вартість нового спільного проєкту — 1,58 млн євро. З них 0,500 млн євро — це кредитні кошти NEFCO (під 6% річних, з пільговим періодом погашення протягом 1 року), 0,380 млн євро — грантові кошти NEFCO, 0,700 млн євро — власні кошти підприємства. 
 
Вперше в Україні гарантом за кредитом міжнародної фінансової організації виступила Полтавська обласна рада. Це стало можливим після того, як наприкінці 2018 року до Бюджетного Кодексу України були внесені зміни, які надали право обласним радам виступати гарантами за запозиченнями. 
 
Коментарі (0)