ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПолтавський Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва «загубив» 2 млн грн

Полтавський Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва «загубив» 2 млн грн

Державному та місцевим бюджетам завдано матеріальної шкоди (збитків) на суму понад 856 тис. грн.

Фахівці Держфінінспекції в Полтавській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (Фонд) за 2009-2011 роки  встановили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму понад 2 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції.

Фонд є державною, спеціалізованою, кредитно-господарською організацією, основний вид діяльності якої – надання кредитів. З державного, обласного, районних та інших місцевих бюджетів протягом ревізійного періоду Фонду виділялися бюджетні кошти на пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників.

За перевірений період для здійснення кредитування Фонд отримав фінансування з бюджетів різних рівнів на загальну суму 16,4 млн грн.

Зазначені кошти Фонд у повному обсязі спрямував на надання пільгових кредитів: придбання, будівництво, добудову, реконструкцію та газифікацію житла. Але всупереч чинному законодавству та угодам, які уклав Фонд з головними розпорядниками бюджетних коштів, частина кредитів, які  фактично йому повернули забудовники, протягом 2009-2011 років на казначейські рахунки, до спеціального фонду відповідних бюджетів не перераховувалась.

Таким чином, державному та місцевим бюджетам завдано матеріальної шкоди (збитків) на суму понад 856 тис. грн.

Крім того, ревізори встановили, що Фонд надав за рахунок бюджетних коштів пільгові кредити 24-м індивідуальним сільським забудовникам, які працюють в установах і організаціях, що не входять до переліку тих, працівники яких мають право на отримання пільгових кредитів. Отже, бюджетні кошти на суму 862,5 тис. грн було використано за нецільовим призначенням.

Під час ревізії комісійно здійснено перевірки освоєння та цільового використання кредитів у деяких забудовників. Установлено, що 4 забудовники практично не розпочинали робіт з будівництва, передбачених графіками будівництва робіт на виділених земельних ділянках.

Крім цього, ревізори встановили порушення щодо безпідставного списання пального на службовий автомобіль, надмірного відшкодування витрат на відрядження та з оплати праці.

Завдяки вжитим заходам виявлені порушення було частково відшкодовано ще на час проведення ревізії.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (1)
I am1
02 Березня 2012 p. 16:39
Если у кого-то где-то что-то "потерялось", то у кого-то где-то что-то "нашлось". По-другому не бывает)))))