ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПолтавським двірникам дозволили побути принцесами

Полтавським двірникам дозволили побути принцесами

Спочатку жінки мали перевтілитися у тих, ким мріяли стати в дитинстві. Таким чином відбулося перше перевтілення попелюшок у принцес

У Полтаві 4 березня відбувся конкурс жіночих талантів серед представниць такої професії як двірник. Захід отримав назву «Пані чистоти».

Участь у святі взяло 14 жінок різного віку. Конкурс складався із трьох епізодів: «Представлення», «Демонстрація талантів», «Дефіле у вечірніх сукнях».

Спочатку жінки мали перевтілитися у тих, ким мріяли стати в дитинстві. Були тут і казково вбрані пані, і жінки у міліцейській формі та офіцерському строї, а також художниця, офіціантка, стюардеса, бізнес-вумен, японка, перша вчителька та медсестра. Таким чином відбулося перше перевтілення попелюшок у принцес.

Що стосується талантів, то вони були різноманітними. Три жінки пригостили суддів двома тортами та горщиком із галушками. Одна учасниця за допомогою дітей продемонструвала гарні плетені речі. Інші – співали або танцювали. Були, до речі, і східний танок, і сучасний. Одна з конкурсанток виявилася піаністкою та зіграла «Місячну сонату», під яку виступила повітряна гімнастка. Двоє інших жінок проникливо читали вірші. Усім допомагали артисти і колективи при міському будинку культури.

Дефіле у вечірніх сукнях закінчувало конкурс. Жінки у різнокольоровому вбранні виглядали щасливими. Організатори «Пані чистоти» кожній учасниці одягли на голову корону, подарували квіти та грошові винагороди. Сказали: перемогли всі.

Професія двірника не є престижною і оплачується не найкращим чином. Але конкурс, що відбувся у Полтаві, допоміг жінкам, які виконують таку непросту роботу, відчути себе Жінками, а свої багатовимірні таланти — затребуваними. 

Це вже не перше подібне свято в обласному центрі. Свого часу (у грудні 2010 року) у Полтаві пройшов конкурс «Міс двірник». Тоді три учасниці продефілювали у вечірніх сукнях, показали свої святково прикрашені мітли і знання про полтавські вулиці. Хоч учасниці і бажали перемогти, але міський голова вирішив, що у цьому конкурсі не буде переможених. Олександр Мамай як лідер громадського об’єднання подарував учасницям по 750 гривень, кожному двірнику ЖЕД-4 та молодим талантам, що виступали на цьому святі, по сто гривень. Лише корону переможниці залишили як символ цього свята, а не подарували найкрасивішій.

 

За матеріалами Інтернет-видання «Полтавщина» та «Коло»

 
Коментарі (0)