ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Понад 90% шкіл, садочків та лікарень підготовлені до опалювального сезону - Мінрегіон

Понад 90% шкіл, садочків та лікарень підготовлені до опалювального сезону - Мінрегіон

Близько 91% закладів соціальної та освітньої інфраструктури в Україні — шкіл, садочків та лікарень — комплексно підготовлені до опалювального сезону
Близько 91% закладів соціальної та освітньої інфраструктури в Україні — шкіл, садочків та лікарень — комплексно підготовлені до опалювального сезону. Також наразі триває підготовка житлових будинків — відповідний показник готовності становить майже 81%. 
 
Про це стало відомо під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.
 
«Зокрема, наразі в Україні підготовлено до роботи понад 16 тисяч котелень та понад 16 тисяч кілометрів теплових мереж, що становить близько 84% та майже 85%, відповідно. Також комплексно підготовлено близько 9,5 тисяч житлових будинків — це майже 81% від запланованої кількості, і близько 34 тисячі шкіл, садочків та лікарень — це 91%», — говориться у повідомлені.
 
За інформацією від ОДА, станом на 1 вересня відремонтовано близько 20 тисяч кв. м вулиць та доріг, що становить майже 76% від плану, підготовлено близько 4,9 тисячі одиниць (79%) спеціалізованої техніки та понад 230 тисяч (понад 81%) шанцевих інструментів, а також заготовлено понад 1,3 млн тонн посипкового матеріалу та реагентів (майже 77%).
 
Також Міненерго, Мінрегіону, обласним та Київській міській державним адміністраціям до жовтня 2021 року доручено:
  • уточнити мінімально необхідні потреби електроенергії для забезпечення роботи котелень від пересувних автономних електростанцій на випадок їх знеструмлення, а також розробити схеми підключення таких електростанцій;
  • створити та забезпечити оперативне залучення резервних джерел електроживлення котелень;
  • визначити будівлі та приміщення для організації в них стаціонарних пунктів обігріву;
  • забезпечити щорічне планування та належний контроль виконання заходів забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти тощо.
 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що технічний стан підготовки регіонів до опалювального сезону складає близько 80%. 

 
Коментарі (0)