ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПонад тисячу киян чекають гарячу воду

Понад тисячу киян чекають гарячу воду

З низки причин у Києві залишаються без гарячого водопостачання понад тисячу абонентів. У «Київенерго» запевняють, що це явище тимчасове і врегулюється до початку опалювального сезону, а то і раніше.

Наразі у столиці без гарячого водопостачання тимчасово перебуває 7,7% (або 1387 з 17996) споживачів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Найбільша кількість споживачів знаходиться без гарячого водопостачання у зв’язку із плановими реконструкціями тепломереж, ліквідацією експлуатаційних пошкоджень, а також усуненням пошкоджень, виявлених під час гідравлічних випробувань у серпні.

Завершити планові реконструкції тепломереж та відновити гарячу воду енергетики планують в основному до 1 жовтня, а на деяких ділянках - до 15 жовтня. Гаряче водопостачання, відсутнє у зв'язку з усуненням пошкоджень, виявлених під час гідравлічних випробувань у серпні, планується відновити до кінця вересня. Усунення експлуатаційних пошкоджень комунальники здійснюють в оперативному порядку залежно від характеру пошкодження.

«Нам би дуже хотілося позбавити киян від дискомфорту, пов'язаного з літніми відключеннями гарячої води. Наприклад, відмовитися зовсім або хоча б скоротити терміни проведення гідравлічних випробувань і планових реконструкцій, або ж здійснювати ці роботи без відключення гарячої води. Проте на даний момент висока зношеність тепломереж, як і особливість схеми теплопостачання столиці, не дозволяють цього зробити. Ми робимо все можливе для того, щоб дотримуватися термінів відновлення гарячого водопостачання, і перепрошуємо, якщо через значну кількість пошкоджень або з інших вагомих причин, вони затримувалися», - підкреслив генеральний директор ПАТ «Київенерго»  Олександр Фоменко.

Окрім того керівник «Київенерго» також повідомив, що є намір оптимізувати систему інформування киян про графіки проведення планових або аварійно-відновлювальних робіт.

Нагадаємо, на сьогодні «Київенерго» в обов'язковому порядку інформує житлово-експлуатаційні організації (ЖЕО) про терміни проведення планових та позапланових робіт (гідравлічних випробувань, реконструкцій, аварійно-відновлювальних робіт). ЖЕО натомість  зобов'язані проінформувати про це мешканців будинків. Графіки гідравлічних випробувань публікуються також в ЗМІ та на офіційному сайті компанії.

 
Коментарі (0)