ГоловнаВибір редакціїЖитлоПонад тисячу переселенців чекають житла у Харкові

Понад тисячу переселенців чекають житла у Харкові

У Харкові в черзі на отримання житла у модульних будиночках стоїть понад тисячу переселенців. Однак, усіх бажаючих модульне містечко вмістити не може, тож людей поселятимуть за соціальним статусом.

Більше 1 тис. вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей стоять у списку на поселення в селище з модульних будиночків, яке будується в Харкові. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

При цьому зауважується, що перші три сертифікати на поселення вже отримали сім'ї з дітьми-інвалідами.

Окрім того зазначається, що при поселенні в модульні будиночки і надалі перевага буде віддаватися людям за їхнім соціальним статусом.

«Є список, в якому відразу ж визначаються сім'ї, які претендують на отримання житла. У ньому є сім'ї з 11-ти осіб, сім'ї, в яких п'ятеро дітей, сім'ї з чотирьох осіб і дитиною-інвалідом. В першу чергу ми будемо селити багатодітні сім'ї, дітей-інвалідів, одиноких матерів», - підкреслюють у міськраді.

Нагадаємо, проект з надання тимчасового житла жителям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва. Всього селище розраховане на 488 чоловік, у ньому буде розміщено 36 модулів для проживання сімей. Перші три сім'ї переселенців з Донбасу отримали сертифікати на проживання 14 жовтня під час візиту до Харкова федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)