ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПопуляризація доступного житла в ускладненні подачі документації

Популяризація доступного житла в ускладненні подачі документації

Заступник голови Державного фонду сприяння молодіжному будівництву Євген Ісаєв впевнений, що програма кредитування доступного житла не набирає в належній мірі свої обороти через надмірну забюрократизованості.

Заступник голови Державного фонду сприяння молодіжному будівництву Євген Ісаєв впевнений, що програма кредитування доступного житла не набирає в належній мірі свої обороти через надмірну забюрократизованості. Про це він заявив на круглому столі «Чи працює пільгова іпотека під 3%?».

Він також сказав, що питання внесення змін до постанови уряду, який передбачає процедуру затвердження кандидатів на отримання житла буде розглянуто найближчими днями. «Справа в тому, що раніше була абсолютно зрозуміла схема - людина принесла довідку про те, що вона стоїть в черзі на отримання житла, і питань ніяких не було, і довідка була встановленого зразка. Тепер піднято питання, що непотрібно нікуди йти і довідок не треба і досить бути таким, що потребує», - сказав Євген Ісаєв.

За словами заступника голови посадовця, саме в цьому питанні і виникає складне становище, оскільки бюджетні кошти не можна передати громадянину, недостатність доходів якого не підтверджена.

Також він зазначив, що Держфонд сприяння молодіжному будівництву сформулював свої пропозиції щодо зміни діючих актів в цій сфері і не виключено, що вже завтра питання буде вирішено. Зміни передбачають не спрощення процедури подачі документів на отримання, а скоріше - ускладнення, які дозволять точно визначити доходи людей.

РБК

 
Коментарі (0)