ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняПорядок ліцензування об’єктів архітектури зазнав змін

Порядок ліцензування об’єктів архітектури зазнав змін

Кабмін вніс зміни у порядок ліцензування об’єктів архітектури. Зазначається, що таким чином буде вдосконалено регулювання відносин у цій сфері.

Кабінет Міністрів вніс зміни у процедуру ліцензування вніс зміни до порядку ліцензування господарської діяльності, який пов'язаний із створенням об'єктів архітектури. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Зазначене рішення дозволить удосконалити регулювання відносин, які виникають у процесі ліцензування господарської діяльності з будівництва об’єктів ІV і V категорій складності, шляхом впровадження електронної системи подачі документів для отримання ліцензії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішенням передбачається, що суб’єкт будівельної діяльності, який бажає отримати ліцензію, може подати документи до органу ліцензування – Держархбудінспекції, як в паперовому вигляді, так і за допомогою телекомунікаційних засобів зв’язку. Це дозволить удосконалити державну політику з питань ліцензування будівельної діяльності та буде одним із кроків її реалізації.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінфін пропонує реструктуризувати борги по іпотеках громадян, які виникли через девальвацію національної валюти. Це стосується лише кредитів, які були взяті на купівлю єдиного житла для родини.

 
Коментарі (0)