ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПорошенко підписав закон «Про Фонд енергоефективності»

Порошенко підписав закон «Про Фонд енергоефективності»

Президент України Петро Порошенко підписав Закону України «Про Фонд енергоефективності» під час урочистих заходів у Національному технічному університеті України «КПІ імені Ігоря Сікорського»
Президент України Петро Порошенко підписав Закону України «Про Фонд енергоефективності» під час урочистих заходів у Національному технічному університеті України «КПІ імені Ігоря Сікорського», передає кореспондент УНН.
 
Документ визначає правові, економічні та організаційні засади утворення і діяльності Фонду енергоефективності. Він має бути створений рішенням Кабміну.
 
"Фонд може отримувати від урядів, агентств та установ іноземних держав, а також від міжнародних фінансових організацій (далі - донорів) фінансові внески та допомогу у формі цільових грантів чи в інший спосіб на підставі відповідного договору", - йдеться у законі.
 
"Впевнений у тому, що Фонд забезпечить високі стандарти управління, максимальну прозорість, таку саму як цього потребують субсидії і ефективність використання кожної копійки державних грошей", - заявив П.Порошенко.
 
"Ми входили в сумну десятку найменш ефективних країн світу (у 2014 році)", - сказав П.Порошенко.
 
За його словами, 92% в загальному енергобалансі України раніше складали російський газ та російська електроенергетика.
 
"Свій внесок зробила і енергетична блокада з боку РФ, як елемент гібридної війни", - зазначив П.Порошеко, додавши, що Росія хотіла, щоб Україна ввійшла в зиму з нульовим газовим балансом і поставити її на коліна.
 
Зараз, за словами Президента, Україна більше 500 днів не купує російський газ.
 
Він також нагадав, що Україна подала позов проти російського Газпрому і виграла його.
 
"Ми переплатити (за кабальним контрактом з Газпромом – ред.) мільярди доларів, які мали піти на розвиток армії, на розвиток економіки…і на розвиток енергоефективності",- заявив П.Порошенко.
 

Раніше, 8 червня, Верховна Рада ухвалила закон про Фонд енергоефективності, який дозволить Україні отримати безповоротну допомогу від ЄС на суму 120 мільйонів євро. Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів. 

 
Коментарі (0)