ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПорошенко: Підтримка «Північного Потоку-2» - інвестиція в розвал Європи

Порошенко: Підтримка «Північного Потоку-2» - інвестиція в розвал Європи

За словами президента України Петра Порошенка, розбудова газогону «Північний потік-2» стане фатальною помилкою Європи, за яку їй доведеться заплатити надто високу ціну

За словами президента України Петра Порошенка, розбудова газогону «Північний потік-2» стане фатальною помилкою Європи, за яку їй доведеться заплатити надто високу ціну.

Інвестиції в «Північний потік-2» — це інвестиції в розвал Європи. Про це написав Порошенко в авторській колонці в газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає «Укрінформ».

За словами президента, будівництво газопотоку — це геополітичний проект Москви і не має нічого спільного із економікою, а спрямований на підривання єдності Євросоюзу і на його знищення.

Порошенко переконаний, що як тільки газ піде в обхід Східної Європи, «руки у Кремля будуть розв’язані» і це дасть йому впевненість у наступі на спільні європейські цінності.

Український президент закликав західних колег залишити свої ілюзії і не вірити пустим обіцянкам Росії. «Росія сприйме будівництво трубопроводу як запрошення до повернення до business as usual, в Європі ж багато хто зрозуміє цей фатальний крок як запрошення до того, щоб почати «годувати монстра», — пише Порошенко.

За його словами, Європа, приймаючи рішення щодо цього проекту, стоїть перед єдиним вибором: або підтримати тих, хто хоче єднання з Європою, або побудувати абсолютно непотрібний трубопровід, який зв’яже Європу з тим, хто її відкрито зневажає.

Як повідомлялося, 15 травня офіційно розпочалося будівництво газогону «Північний потік-2».

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко вважає «Північний потік-2» політичним і економічно беззмістовним, на який РФ дарма витратить 20 млрд дол.

 

 
Коментарі (0)