ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПорошенко розповів, як Україні стати енергонезалежною

Порошенко розповів, як Україні стати енергонезалежною

Президент України Петро Порошенко назвав основні стратегічні завдання України для того, щоб стати енергонезалежною державою

 

Президент України Петро Порошенко назвав основні стратегічні завдання України для того, щоб стати енергонезалежною державою. Про це він розповіла в ході форуму "Від енергоефективності до енергонезалежності", який відбувся в Києві. За словами глави держави, в Україні присутня так зване "енергетичне марнотратство".

Це пов'язано з тим, що за радянських часів газ був безкоштовний, а житлово-комунальне господарство було призначене для того, щоб неефективно обігрівати повітря. Разом з тим Порошенко підкреслив, що раніше ніхто не звертав на це увагу, тому що укладання газових контрактів було одним з найприбутковіших джерел корупції.

Тепер, на думку президента, Україна стає на шлях енергонезавісімоті. І щоб пройти його, необхідно виконати три стратегічних завдання: - модернізувати форму надання енергетичних послуг; - сформувати інститут відповідального власника; - створити інструменти, за допомогою яких власник зможе легко пройти шлях до власного енергозбереження.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що зростання тарифів на газ був необхідний для недопущення дефолту в країні.

 

 
Коментарі (0)