ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПосадовців "Донецькоблгазу" підозрюють у самоправстві - Д.Шмигаль

Посадовців "Донецькоблгазу" підозрюють у самоправстві - Д.Шмигаль

За фактом відключення котелень на Донеччині зареєстровані 82 кримінальних провадження за ст. 356 КК України та кримінальне провадження
За фактом відключення котелень на Донеччині зареєстровані 82 кримінальних провадження за ст. 356 КК України та кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 КК, про це розповів  прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.
 
"Ситуацію з теплопостачанням на Донеччині обговорили сьогодні з головою облдержадміністрації, керівником обласної ВЦА Павлом Кириленком. Після того, як "Донецькоблгаз" всупереч постанові Кабінету Міністрів відключив від газу 59 котелень "Донецьктеплокомуненерго", ми спільними зусиллями змогли відновити роботу котелень. Павло Кириленко повідомив, що за фактом відключення котелень зареєстровані 82 кримінальних провадження за ст. 356 КК України та кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 КК", - написав Шмигаль.
 
За словами Шмигаля, зараз надзвичайно важливо забезпечити стабільне теплопостачання жителям області.
 
Нагадаємо, раніше підприємство "Донецьктеплокомуненерго", яке постачає тепло в Донецькій області, залишилося без газу через борги перед НАК "Нафтогаз України". В "Донецькоблгазі" заявили, що вимушені припинити газопостачання, щоб не допустити заподіяння збитків державі від несанкціонованого споживання природного газу – на суму в 150 мільйонів гривень на місяць.
 

У  "Нафтогазі" повідомили, що загальна заборгованість "Донецьктеплокомуненерго" перевищила 1,5 мільярда гривень. Наприкінці лютого постачальник попереджав, що якщо до 1 березня не отримає частину заборгованості, понад 300 мільйонів гривень, постачання палива буде зупинено.  Станом на 2 березня 2021 року борг "Донецькоблгазу" перед "Нафтогазом" становив 2,65 млрд грн. 

 
Коментарі (0)