ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПосадовців каратимуть за платні пляжі

Посадовців каратимуть за платні пляжі

Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить встановити правову відповідальність за порушення чинного законодавства та привести його у відповідність до норм Водного та Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг.

 

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо встановлення відповідальності за незаконне стягнення плати з громадян за доступ на пляжну зону).
 
Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Інформаційного управління Верховної Ради України.  
 
Законопроектом, поданим народним депутатом Валерієм Коновалюком, пропонується встановити адміністративну відповідальність за незаконне стягнення плати з громадян за доступ на пляжну зону, а також визначити повноваження посадових осіб, які мають право складати протоколи про вчинення таких адміністративних правопорушень, а розгляд справ про їх вчинення відноситься до компетенції суду.
 
З цією метою передбачається доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 185-13, згідно з якою «стягнення плати з громадян за доступ на пляжну зону загального водокористування, крім земельних ділянок санаторіїв та інших лікувально-оздоровчих установ, дитячих оздоровчих таборів, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також громадян - суб'єктів підприємницької діяльності в розмірі від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, на яку протягом року було накладено адміністративне стягнення за те саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
 
Автор аргументував прийняття законопроекту необхідністю визначити правові механізми забезпечення безперешкодного і безкоштовного користування пляжною зоною громадянами, встановленого Водним кодексом України.
 
Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить встановити правову відповідальність за порушення чинного законодавства та привести його у відповідність до норм Водного та Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг та пляжних зон.
 
 
Коментарі (0)