ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПошкоджено електролінії, які забезпечують Крим електрикою

Пошкоджено електролінії, які забезпечують Крим електрикою

У результаті підривів виведено з ладу 2 з 4 ліній енергопостачання, які подають електрику з України в тимчасово окупований Крим. На місці працюють слідчі.

У результаті підривів електричних опор в ніч на 20 листопада виведено з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, якими постачається електроенергія з України на тимчасово окуповану територію Криму. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської енергетичної системи ДП «НЕК «Укренерго».

Зокрема, сьогодні близько 4 ранку на диспетчерський пункт ДНЕС надійшло повідомлення про відключення лінії 330 кВ «Мелітополь-Джанкой» - однієї з 4 ліній електропередач, якими здійснюється подача електроенергії на півострів Крим.

«Спроби аварійного повторного включення і ручного повторного включення, вжиті диспетчером ДНЕС, до підключення лінії не привели. Бригада служби ліній Мелітопольської ділянки Запорізьких магістральних електричних мереж, яка виїхала на місце події, виявила, що одна з опор магістральної лінії пошкоджена – впала, очевидно, в результаті підриву», - повідомили в прес-службі ДНЕС.

Окрім того, за аналогічних обставин сьогодні вночі через кілька хвилин після падіння опори ДНЕС, впала опора магістральної лінії 220 кВ, у результаті чого виявилися виведеними з ладу 2 з 4 ліній енергопостачання тимчасово окупованої території Криму.

Наразі, на місці події працюють фахівці силових структур.

Примітно, енергопостачання Криму повністю не припинено.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго пропонує продовжити контракт на поставки електроенергії в Крим на наступний рік. У відомстві вважають, що таким чином сприятимуть поверненню півострова до складу України.

 
Коментарі (0)