ГоловнаНовини ЖКГТранспортПоштову площу розкреслять туристичними маршрутами

Поштову площу розкреслять туристичними маршрутами

Комплекс «Поштова площа – вулиця Сагайдачного – Контрактова площа» стане відправним пунктом для туристичних маршрутів.

Після реконструкції комплекс «Поштова площа – вулиця Сагайдачного – Контрактова площа» стане важливим туристичним об’єктом, а також вузлом, із якого починатимуться пішохідні, автобусні, велосипедні та водні туристичні маршрути. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Крім того, буде створена ділянка Єдиного пішохідно-велосипедного туристичного маршруту, що простягатиметься від Контрактової площі до Парку слави, а в подальшому планується, що вона проходитиме правобережними схилами Дніпра. Цей маршрут має стати частиною київського «Золотого кільця»: Софійський собор – Михайлівська площа – Андріївський узвіз – Контрактова площа – Поштова площа.

Для реалізації проекту автомобілі та пішоходів вирішено «розвести» на різні рівні. Відтак, для забезпечення безперешкодного руху автотранспорту в напрямках Володимирський узвіз, вул. Набережно-Хрещатицька та Набережне шосе на Поштовій площі зводиться тунель. Водночас, таке рішення дозволить максимально розширити пішохідний простір та відкрити безперешкодний доступ до набережної Дніпра. Також з цією метою буде припинено автомобільний рух на вулиці Сагайдачного.

 
Коментарі (0)