ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПосли G7наголосили на важливості ухвалення закону про НКРЕКП

Посли G7наголосили на важливості ухвалення закону про НКРЕКП

Посли G7 вказали, що цей закон повинен створити незалежний орган з регулювання у газовій та електроенергетичній галузях, відповідно до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною

Посли країн «Великої сімки» (G7) в Україні вказали на важливість швидкого прийняття Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, і закликали до його ухвалення українським парламентом наступного пленарного тижня. 

Про це йдеться у повідомленні УНН з посиланням на оприлюднену заяву  на сайті посольства Японії у Києві.

«Ми наголошуємо на важливості швидкого прийняття закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і шкодуємо, що ухвалення цього важливого закону затримується», - йдеться у заяві.

Посли G7 вказали, що цей закон повинен створити незалежний орган з регулювання у газовій та електроенергетичній галузях, відповідно до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною і Угоди про Енергетичне Співтовариство.

«Його прийняття є ключовою частиною, якої бракує для впровадження конкурентного та відкритого ринку газу і електроенергії в Україні. Це допоможе забезпечити більшу прозорість і ефективність, що принесе велику користь українській економіці, а також виправдає очікування громадських і міжнародних партнерів України», - сказано у заяві.

Також зазначається, що закон про ринок природного газу, а також закон про ринок електричної енергії «забезпечать можливість регулятора приймати важливі рішення, такі як встановлення тарифів на транспортування або сертифікація операторів транспортних систем, а також здійснювати нагляд і регулювання ринків». «Це робить політичну і фінансову незалежність регулюючого органу від політичного та бізнес-впливу більш істотною», - додали дипломати.

«Ми дуже сподіваємося, що закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, буде ухвалено у другому читанні і закон про ринок електричної енергії буде ухвалено у першому читанні, як тільки Рада відновить свою роботу наступного пленарного тижня», - йдеться у заяві.

 

 
Коментарі (0)