ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПостачальників газу планують поділити задля уникнення ризиків

Постачальників газу планують поділити задля уникнення ризиків

У Міненерго мають намір уникнути ризиків щодо недостатніх поставок газу. У відомстві питання планують вирішити шляхом розділення постачальників «блакитного» палива на тих, хто подає газ власного видобутку та тих, хто постачає паливо придбане.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вбачає доцільним розділити постачальників газу на тих, хто постачає «блакитне» паливо із власного ресурсу та тих, хто подає придбане паливо. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в ході засідання групи високого рівня з реагування на проблеми інвесторів в українській енергетиці, передає прес-служба відомства.

«Ми розуміємо, що є сенс розділити постачальників на тих, хто постачає із ресурсу придбаного, і  тих, хто постачає із власного ресурсу, - це ті підприємства, які мають ліцензію на видобування», - зазначив він.

За словами Міністра, відомство розробляє кроки для контролю ринку газу задля уникнення ризиків та створення страхового запасу газу.

«На першому етапі роботи ринку ми намагаємося контролювати ризики, оскільки не хотіли б мати прецедентів щодо недопоставок газу», - сказав очільник Міненерго.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго до кінця року не планує збільшувати частку газу, імпортованого Україною із Російської Федерації. Наразі, Україна закуповує до 35% російського «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)