ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПостачання вугілля на Луганську ТЕС блокується зі сторони РФ

Постачання вугілля на Луганську ТЕС блокується зі сторони РФ

Робота Луганської ТЕС перебуває під загрозою через блокування постачання вугілля з боку Російської Федерації. Про це йдеться у заяві «‎ДТЕК Енерго»‎.

 

Робота Луганської ТЕС перебуває під загрозою через блокування постачання вугілля з боку Російської Федерації. Про це йдеться у заяві «‎ДТЕК Енерго»‎.

«Наприкінці жовтня «ДТЕК Енерго» вдалося наростити обсяги вугілля для роботи станції протягом 1,5 місяців. Але доки Російська Федерація не зніме обмеження на постачання вугілля в Україну, станція не зможе поповнювати свої запаси. Станом на 30 листопада на складах станції знаходиться 38 тис. тонн вугілля, під час роботи одним блоком вугілля вистачить на 16 діб», — зазначає «ДТЕК Енерго».

Відзначимо, Російська Федерація з 1 листопада заблокувала постачання енергетичного вугілля в Україну. Станція не має фізичної можливості отримувати вугілля залізницею крім території Росії.

«У разі відсутності поставок вугілля на ТЕС станція має технічну можливість перейти на спалювання природного газу, адже пріоритет ТЕС — забезпечення стабільного енерго- та теплопостачання регіону. Але без допомоги та підтримки держави щодо можливості та обґрунтованості роботи на природному газі це неможливо», — зазначили в компанії.

Раніше зазначалось, що заблоковане вугілля у Казахстані все одно доставлять до України. Про це повідомив Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України. Чиновник заявив, що з Казахстану через порт у Тамані вугілля вирушить до України. У той же час він звернув увагу, що, як і раніше, залізничне сполучення заблоковане Росією.

 

 

 
Коментарі (0)