ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПоставки газу в Україну Росія припинить через декілька років

Поставки газу в Україну Росія припинить через декілька років

Поставки газу в Україну Росія планує здійснювати до 2018 року. Поміж тим, у «Газпромі» мають намір експортувати більше 40% «блакитного» палива від річної потреби.

Експорт природного газу в Україну Російська Федерація припинить у 2018 році. Про це пише «Bloomberg» з посиланням на неофіційний бюджет «Газпрому», який був схвалений у грудні минулого року.

Зазначається, що згідно з документом, російський газовий монополіст має намір поставляти «блакитне» паливо в Україну в обсязі близько 41% від загальної річної потреби до 2018 року.

Зокрема, у бюджеті «Газпрому» прораховано декілька можливих варіантів: із щорічними обсягами поставок 8,8 млрд куб. м газу, 10 млрд куб. м та 14 млрд куб. м.

При цьому, ціна розглядається на 15% нижче встановленої контрактом з Україною. Тобто, як зазначає видання, вартість буде на середньоєвропейському рівні.

Окрім того, агентство опублікувало графік, який демонструє скорочення поставок російського газу в Україну за останні 10 року. (помаранчевий колір – обсяг придбаного газу у «Газпрому», синім – паливо, яке імпортовано із Європи.

Нагадаємо, Україна планує відновити віртуальний реверс газу, що сприятиме повній відмові від імпорту природного газу з Російської Федерації. Втім, «Газпром» блокує намагання Києва перейти на європейські правила відносин між газотранспортними операторами України та Європи.

 
Коментарі (0)