ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЛьвівські маршрутки не матимуть "комендантського часу"

Львівські маршрутки не матимуть "комендантського часу"

Громадський транспорт у Львові курсуватиме у звичному режимі до 23:00.

Львівська влада офіційно не отримувала інформації від перевізників про скорочення графіків руху на міських автобусних маршрутах.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Відтак, відповідно до договорів, автобуси мають працювати до 23.00.

«Ультиматуми та конфронтація не вигідні ні перевізникам, ні місту. Сьогодні ми на поступки не підемо, треба оцінити економіку підприємств, пасажиропотоки, які є на маршрутах. Тому про підняття тарифу зараз говорити не можна. Одні більш рентабельні, інші менш. Але місто укладало з перевізниками договори пакетно.

Ми будемо проводити з перевізниками консультації. Від перевізників меседжу про те, що вони не будуть працювати після 20:30, ми не мали.

Якщо після 20:30 сьогодні не буде автобусів на маршрутах, ми звернемось в Укртрансінспекцію, попросимо задокументувати цей факт і будемо діяти відповідно до чинного законодавства і договорів, які ми маємо з перевізниками. Закон про транспорт забороняє страйки на пасажирських перевезеннях. Невихід на маршрути після 20:30 год можна дискваліфікувати як страйк. Але ще раз наголошую, що від жодного перевізника ми не отримали повідомлення про те, що автобуси не вийдуть на маршрути. Я переконаний, що транспорт буде працювати у звичному режимі», - розповів Олег Вілюра, заступник начальника управління транспорту та зв’язку.

Нагадаємо, Координаційний комітет повноважних представників трудових колективів та профспілкових організацій автотранспортних підприємств Львова повідомив, що 18 лютого маршрутки у місті можуть припинити курсувати після 20:30. Таким чином перевізники вимагають збільшити тариф на перевезення у громадському транспорті до 3 грн.

Міський голова Львова Андрій Садовий обіцяє, що у разі страйку розриватимуть угоди з перевізниками.

 
Коментарі (0)