ГоловнаНовини ЖКГПодіїПостраждалі від підтоплення на Херсонщині можуть отримати одноразову грошову допомогу

Постраждалі від підтоплення на Херсонщині можуть отримати одноразову грошову допомогу

Постраждалі від підтоплення на тимчасово окупованій Херсонщині можуть отримати одноразову грошову допомогу у разі переїзду на контрольовану територію
Постраждалі від підтоплення на тимчасово окупованій Херсонщині можуть отримати одноразову грошову допомогу у разі переїзду на контрольовану територію.
 
Про це розповіла Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє "Україна Комунальна".
 
Вона пояснила, що йдеться про одноразову грошову допомогу у розмірі 5 тис. гривень від Уряду України та 6,6 тис. гривень від Міжнародної організації з міграції. Допомога передбачена для мешканців, постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС.
 
Віце-прем’єр-міністр наголосила, що розраховувати на такі виплати можуть в тому числі мешканці, які з 6 червня виїхали із підтоплених районів тимчасово окупованої території на підконтрольну Уряду України територію.
 

«Люди, які евакуюються з лівого берега Херсонщини, також можуть розраховувати на такі виплати. До прикладу, мешканці Олешок, Голої Пристані тощо. Вони, як і всі, хто знаходиться на території, підконтрольній українському Урядові, отримають 5 тис. гривень і 6,6 тис. гривень. Таке право матимуть також ті, хто виїде з тимчасово окупованої території потім. Наразі нам відомо про те, що люди масово почали виїжджати з ТОТ. Вони шукають будь-які шляхи та можливості для цього. Власне, ми їх чекаємо, і вони всі можуть претендувати на таку допомогу», – резюмувала Ірина Верещук. 

 
Коментарі (0)