ГоловнаНовини ЖКГЖитлоІпотечне кредитування підбиває підсумки

Іпотечне кредитування підбиває підсумки

Впродовж року на поліпшення житлових умов українців ДІУ витратила близько 80 млн грн. З них майже 9 млн грн за минулий місяць.

З початку року Державна іпотечна установа рефінансувала 294 кредити, наданих громадянам на придбання житла. На ці цілі установою спрямовано близько 80 млн грн, - зазначають у прес-службі відомства.

Примітно, що у вересні поточного року за програмою ДІУ банками-партнерами було надано 23 кредити на суму 8,7 млн грн. У серпні поточного року установа рефінансувала 45 кредитів на суму в 14,4 млн грн.

Нагадаємо, на початку жовтня уряд збільшив статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на 47 млн грн. 22,2 млн грн з них будуть спрямовані на компенсацію коштів громадян – учасників програми доступного житла, які зберігалися на рахунках проблемних банків та не були відшкодовані. Решта піде на виконання державної програми забезпечення молоді житлом, у тому числі, для надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям, які потребують поліпшення житлових умов.

 
Коментарі (0)