ГоловнаНовини ЖКГЖитлоІпотечне житло знаходить власників

Іпотечне житло знаходить власників

Доступне житло, придбане за підтримки держави, відходить до своїх власників на Вінничині. Майже півсотні вкладників отримали свідоцтва на право власності квартир у новобудові.

На Вінниччині 47 новоселів отримали сертифікати на квартири придбані за програмами доступного житла в мікрорайоні  «Академічний». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Вінницької ОДА.  

Зокрема, свідоцтва на право власності на квартири були вручені громадянам, які скористались механізмами здешевлення вартості іпотечного кредитування, зокрема  пільгового кредитування молоді за рахунок коштів державного бюджету та доступного житла (30/70). Із 47 квартир: 16 – однокімнатні, 21 двокімнатні,1 – трикімнатна і 9 чотирикімнатних.

Так, кожна квартира у житлових будинках мікрорайону обладнана індивідуальними котлами, міжкімнатними термостатами та термостатичними головками на обігрівачах, які дозволяють безпосередньо мешканцю регулювати та програмувати використання теплової енергії в квартирі.

Нагадаємо, Вінницька область займає місце у першій п’ятірці регіонів, які мають найкращі результати  втілення у життя програми «Доступне житло».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, майже 400 сімей скористалися програмою пільгового молодіжного кредитування на суму у 133,7 млн грн протягом 11 місяців 2013 року.

Що стосується програми надання державної підтримки за схемою 70/30, то на сьогодні виділено 97,4 млн гривень.

 
Коментарі (0)