ГоловнаГоловнеЖитлоПільгове молодіжне житло набирає прихильників

Пільгове молодіжне житло набирає прихильників

Протягом року майже 400 сімей скористалося програмою пільгового молодіжного кредитування. Високі показники утримуються і за іншими житловими програмами.

Майже 400 сімей скористалися програмою пільгового молодіжного кредитування на сумму у 133,7 млн грн протягом 11 місяців 2013 року. На цьому наголосив директор Іпотечного центру в м. Києві та Київської області Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний  в ефірі програми «Економічне коло» Київської державної регіональної телерадіокомпанії – повідомляє «Укрінформ».

«Якщо ми говоримо про 11 місяців реалізації програм, то за програмою пільгового молодіжного кредитування 391 сім'я скористалась програмою на 74,4 млн гривень за рахунок державного бюджету та на 59,3 млн гривень коштів, які передбачені місцевими бюджетами, але реально виділені місцевими бюджетами на сьогодні 41 млн гривень. Профінансованими є 297 кредитів», - зазначив він.

Що стосується програми надання державної підтримки за схемою 70/30, то, за словами Сергія Комнатного, на сьогодні виділено 97,4 млн гривень.

«Кредитним комітетом зареєстровано 999 родин для надання даної державної підтримки. На сьогодні зареєстровано в Держказначействі 311 договорів, які ще не проплачені», - наголосив він.

Щодо програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, Сергій Комнатний додав, що з початку року до Фонду звернулись більш ніж 20 тисяч громадян для отримання зазначеного кредиту, 1727 громадян його отримали.

 
Коментарі (0)