ГоловнаНовини ЖКГЖитлоІпотека принесе будівельній галузі додаткові мільярди

Іпотека принесе будівельній галузі додаткові мільярди

За рахунок державних житлових програм уряд сподівається залучити в будівельну галузь додаткові мільярди.

Освоєння передбачених у 2013 році в державному бюджеті 300 млн грн на фінансування програми пільгової іпотеки дозволить залучити в будівельну галузь додатково 3 млрд грн, вважає заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко.

«У цьому році цих 300 млн грн достатньо, щоб залучити на ринок житла 3 млрд грн», - сказав він у ході «круглого столу» «Перспективи будівельного ринку в 2013 році».

За словами Дмитра Ісаєнка, 26 млн грн із зазначеного обсягу держфінансування за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3% річних у 2013 році будуть спрямовані на погашення кредитної ставки за іпотечними договорами, укладеними в 2012 році.
«Все інше - на видачу нових кредитів», - додав він.

Заступник міністра також повідомив, що протягом одного-двох тижнів Мінрегіон складе і представить перелік земельних ділянок в Україні, виділених під будівництво доступного житла.

Нагадаємо, як повідомляв раніше Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, комплексна реалізація державних програм забезпечення громадян доступним житлом передбачає зведення в Україні протягом 2013 близько 7 тис. квартир.

За словами глави Мінрегіону, стратегія подальшої комплексної реалізації держпрограм доступного житла в Україні буде розроблена з урахуванням пропозицій забудовників.

Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)