ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоІпотека «від Януковича» дійшла й до Закарпаття

Іпотека «від Януковича» дійшла й до Закарпаття

За Державною програмою молодіжного будівництва на Закарпатті цьогоріч 252 молодих родини отримають квартири

За Державною програмою молодіжного будівництва на Закарпатті цьогоріч 252 молодих родини отримають квартири.

Про це 18 травня повідомив перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Бушко в коментарі на одному з телеканалів, інформує прес-служба ОДА.

«Згідно з соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича кредитування здійснюється у чотирьох напрямках: для молодіжного, доступного, соціального та пільгового житла. Зараз мова йде про молодіжне. Поки остаточної схеми, як усе відбуватиметься, немає... Але, тим не менше, певна стратегія вже є. У Державному бюджеті по програмі молодіжного будівництва передбачено більше 1 млрд грн. Вже у цьому році 252 квартири можуть стати власністю закарпатських сімей».

Іван Бушко повідомив, що для отримання житла, учасник програми повинен відповідати кільком критеріям. Для початку, він повинен стояти у черзі на житло. Місячний заробіток сім’ї має складати не менше, ніж 4000 тисячі гривень. Ну, і на останок, охочі придбати житло по програмі сплачуватимуть 25% від вартості житла. Кредитна ставка — 16% річних, 13% з яких сплачує держава. «Щоб було зрозуміліше, поясню у цифрах: за умовами програми вартість одного метра квадратного становить 4900 грн. у місті та 4300 грн. – у сільській місцевості. Таким чином, житло площею 56 кв. м вартує, в середньому, 250 тис. грн. Отже, перший внесок повинен становити 70 тис. грн. Якщо взяти до уваги, що орендувати двокімнатну квартиру в Ужгороді, скажімо, можна за 1500 гривень плюс комунальні послуги, то варто відзначити, що у місяць житло по програмі обходитиметься родині майже у таку ж суму – приблизно у 1775 грн. Таким чином, за 15 років помешкання можна зовсім викупити», - сказав він.

Іван Бушко відзначив, що на останній колегії Мінрегіону висунув пропозицію передбачити кредитування для приватного будівництва. «Для Закарпаття це дуже актуально, оскільки частка міського населення у нас значно менша, а, отже, приватний сектор значно більший. Цю пропозицію обіцяли розглянути і вивчити», - повідомив він.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)