ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІпотека заручилася грошовою підтримкою

Іпотека заручилася грошовою підтримкою

Державна іпотечна установа достроково розмістила облігації на 1 млрд грн. Кошти підуть на рефінансування іпотечних кредитів громадян та фінансування добудови об'єктів незавершеного житлового будівництва.

Державна іпотечна установа здійснила виплату відсоткового доходу за четвертим купонним періодом по гарантованих державою облігаціях серії «Х2» та перерахувала кошти до держбюджету України як плату за державну гарантію. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ДІУ.

«Державна іпотечна установа 10 грудня 2012 року достроково закінчила розміщення облігацій серії «Х2» на суму 1 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

Ставка рефінансування ДІУ становить 15,3% річних, її розмір залежить від ставки дохідності розміщених облігацій. Єдина номінальна доходність, за якою були розміщені облігації вказаної серії, становить 14,3% річних.

Залучені від розміщення кошти спрямовані ДІУ на виконання своїх статутних завдань, а саме - на рефінансування іпотечних кредитів громадян та фінансування добудови об'єктів незавершеного житлового будівництва, зазначають фахівці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українським сім'ям з початку року було надано понад 500 кредитів за підтримки ДІУ. Найбільше позик отримали мешканці Києва та Київської області.

 
Коментарі (0)