ГоловнаГоловнеЖитлоУкраїнців затягує в іпотеку

Українців затягує в іпотеку

Українським сім'ям з початку року було надано понад 500 кредитів за підтримки ДІУ. Найбільше позик отримали мешканці Києва та Київської області.

З початку року за програмою Державної іпотечної установи громадянам видано 549 кредитів. На ці цілі було спрямовано 129,3 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ДІУ.

«Якщо проаналізувати структуру наданих кредитів по регіонах України, то найбільша кількість позик була надана мешканцям Києва та Київської області - 245 кредитів, майже 50% від загальної кількості. Загалом, структура рефінансованих кредитів по областях виглядає наступним чином: Дніпропетровська область – 59 кредитів (18,2%), Донецька область – 36 кредитів (6,73%), Полтавська та Харківська області, відповідно - по 28 кредитів (5,23%)», - зазначила начальник управління зв’язків з громадськістю ДІУ Ганна Волобуєва, додавши, що ця структура демонструє активність будівельної галузі по регіонах.

«Проаналізувавши кількість придбаних квартир за Програмою ДІУ, можна побачити, що у тих регіонах, де будуються нові об’єкти, надається найбільша кількість іпотечних кредитів», - підкреслила Ганна Волобуєва.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на кінець жовтня з початку року за підтримки держави придбали житло 477 родин.  На ці цілі ДІУ спрямувала понад 108 млн грн.

 
Коментарі (0)