ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПожежа у Гостинному дворі відбилася на Мінрегіоні

Пожежа у Гостинному дворі відбилася на Мінрегіоні

Робота підвідомчих підприємств Мінрегіону в Гостинному дворі продовжиться у штатному режимі.

Представники МНС, Державної наукової бібліотеки ім. Заболотного, інституту «УкрНДІпроектреставрація» та експерти Мінрегіону обговорили хід мінімізації наслідків пожежі у Гостинному дворі, яка спалахнула вчора вночі на даху будівлі. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Інститут та наукова бібліотека продовжать роботу у штатному режимі. Завдяки професійним діям рятувальників, самовідданим діям працівників науково-дослідного інституту, наслідки пожежі виявилися мінімальними для діяльності підвідомчих підприємств Мінрегіону. Найбільша цінність – наукові архіви інституту не постраждали, мінімальних втрат зазнали робочі матеріали, обладнання та оргтехніка», – відзначив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

За його словами, безпосередньо на місці подій з 4 годин ранку працював заступник Міністра Дмитро Ісаєнко, керівництво та частина працівників «УкрНДІреставрації». Рятувальники та науковці змогли оперативно евакуювати у безпечну частину будівлі велику кількість архівних фондів інституту.

Як повідомляла «Україна Комунальна», вчора, 9 лютого, близько 2:14 у будівлі Гостинного двору у горищному приміщенні виникла пожежа. Займання сталося над приміщенням науково-дослідного інституту «УкрНДІпроектреставрація», та охопило площу близько 200 кв. м. Вогнем пошкоджені конструктивні елементи покрівлі. Жертв та постраждалих немає. О 6:30 підрозділами МНС, у складі дев’ятнадцяти відділень, пожежу локалізовано.

У будівлі Гостинного двору перебувають 2 установи Мінрегіону: науково-дослідний інститут «УкрНДІпроектреставрація» та Державна наукова бібліотека ім. Заболотного. Бібліотека міститься у протилежному крилі будівлі від місця займання, тому пожежа їй не загрожувала.

 
Коментарі (0)